Recepty od Mlsounky

Domácí vaječný likér nebo-li vaječňák

psali jste si o recept na domácí vaječňák, no tak jdeme na to. Je tu opět po roce ten nejkrásnější čas v roce a s tím je spojené pečení, zdobení, světýlka a taky velmi oblíbený vaječný likér. Já ho miluji už od dětství a mám s ním spojené toto krásné období. Už moje mamka dělala domácí vaječňák, protože to se s kupovaným nedá opravdu srovnat a hlavně víte, co tam máte. V posledních letech jsem zkoušela experimentovat, že místo Tuzemáku jsem tam dávala Capitana Morgana a je to jiné, není to špatné ale vracím se ke staré dobré klasice a to k našemu Tuzemáku. A jdeme na recept na tento vánoční nápoj. 

Recept: (doba přípravy 45 minut)

Na 1l vaječňáku budeme potřebovat: 

  • 250 ml salka
  • 400 ml plnotučného mléka
  • jeden vanilkový lusk nebo kvalitní vanilkové aroma z pravé vanilky
  • 200 g cukru ( já používám třtinový)
  • 5 žloutků (Mlsounka tip: ze zbylých bílků můžete udělat kokosky)
  • 200 ml rumu (dle chuti někdo má rád více rumu a někdo méně) (nejlépe Božkov Tuzemák)
  • Lahev ta moje je z Kik :)
Postup: 

Do prvního hrnce nalijeme salko s plnotučným mlékem, vanilkovým luskem či vanilkovým aroma a cukrem. Vanilkový lusk si podélně vyřízneme a vyškrábeme vnitřek lusku a i s luskem přidáme do hrnce k tekutým surovinám. Za občasného míchání zahřívejte až se cukr rozpustí, tak plotnu stáhneme a vyjmeme vanilkový lusk. Do druhého hrnce nalijeme 2 cm vody a dáme na něj hrnec nebo kovovou mísu ale nesmí se dotknout vody a přivedeme pod k bodu varu, jakmile se bude voda vařit stáhneme plotnu na co nejméně, já indukci měla puštěnou na dvojku. Do vodní lázně jsem vyklepla pět žloutků a šlehala je do husté pěny, jen co začnou být žloutky teplé, tak postupně přiléváme mléčnou směs z prvního hrnce, vzniklou směs mícháme, tak dlouho dokud nám nezhoustne do konzistence kterou potřebujeme. Vzniklou směs necháme mírně vychladit a potom podle chuti přidáváme rum. Na zdraví :) 

Tady mám pár fotografií z výroby a taky trocha Vánoc ze včerejšího Tour de trhy, kterou máme každý rok ale o trzích, kam se vydat zase příště. :)

Důležitá je příprava surovnin ale na fotce chybí vejce

Hotový vaječňák



Degustace musí být :)

Vánoční atmosféra v Chebu

Vánoční trhy Cheb
 Držím palce ať se vám vaječňák povede a budu ráda za jakékoli komentáře ať už tady nebo na instagramu, a zase někdy brzy u dalšího článku. Jo a užívejte toho nejkrásnějšího času a buďte s těmi které máte nejraději :)

Mlsounka. Claire


Komentáře

  1. To je teda mlsounský recept :D Už se nemůžu dočkat, až si ho dáme spolu!

    OdpovědětVymazat
  2. Wagering necessities imply you need to|you 코인카지노 must} roll over your deposit and/or bonus quantity a certain variety of instances earlier than ready to|with the power to|having the power to} flip your bonus money into cash. Most individuals think the bigger, the higher, but that’s not always the case. We take a better in-depth} take a look at|have a glance at} the completely different casino promotions and the phrases that are be} hooked up to them. We want you to get the most worth out of the promotions that you just take on. There’s a $12,250 bonus waiting model spanking new|for brand new} gamers at Red Dog Casino.

    OdpovědětVymazat
  3. Domácí vaječný likér (nebo vaječňák) je oblíbený nápoj, který se často připravuje během svátků nebo zvláštních příležitostí . Jeho základními ingrediencemi jsou vejce, cukr a alkohol, často v kombinaci s mlékem nebo smetanou.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky